Efektívne upratovanie bez agresívnych chemických látok? Máme pre vás niekoľko nápadov

Efektívne upratovanie bez agresívnych chemických látok? Máme pre vás niekoľko nápadov


Jar sa k nám blíži pomalými krokmi a všetko okolo nás začína kvitnúť. Slnečné žiarenie je však k našej domácnosti neúprosné a odhaľuje nedostatky. Je pravý čas pustiť sa do jarného upratovania. Odhodlanie nám rozhodne nechýba, s čističmi je to však už horšie. Skutočných ekologických čističov je ako šafranu a v mnohých prípadoch nás cena rýchlo odradí. Ostatné čističe sa môžu pochváliť len agresívnymi chemickými látkami, ktoré nemajú na naše zdravie pozitívny vplyv. Preto máme pre vás niekoľko nápadov na domáce čističe, ktoré vás prekvapia svojou silou.

Žiarivá domácnosť s ľahkosťou

Pri našich ekologických čističoch rozhodne nebudete potrebovať celý majetok ani množstvo neznámych prísad. Pre žiarivú domácnosť budete potrebovať:

  • 1/4 hrnčeka sódy (hrnček predstavuje nádobu s objemom 250 ml)
  • 1/2 hrnčeka octu
  • 2 litre vody

Zmiešaním týchto prísad získate zmes, ktorá vám pomôže vyleštiť zrkadlá i okná. Výhodou je, že svoj čistič môžete obohatiť o vôňu, ktorá sa vám páči. Kvapnite do zmesi esenciálny olej podľa vlastných preferencií a rozvoňajte celú domácnosť.

Sóda a ocot sú nenahraditeľnými pomocníkmi v každej domácnosti. Ak ich zmiešate v pomere 1:1 a celú zmes prelejete do fľaše s rozprašovačom, získate zmes, ktorá vám pomôže zbaviť sa škvŕn z koberca. V tomto prípade však odporúčame vynechať esenciálny olej. Jednoducho vyčistíte i toalety  – stavte na 1 hrnček octu zmiešaný s lyžičkou čajovníkového oleja. Zmesou nastriekajte toaletu a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Potom aplikujte do toalety 1/2 hrnčeka sódy a dôkladne vyčistite. Výsledok vás prekvapí.

 

Dezinfekcia bez zaťaženia? Pomôže citrónová šťava

Ak ste vo svojej domácnosti používali čističe zabezpečujúce dezinfekciu niektorých povrchov, nemusíte od toho upúšťať ani v prípade ekologického upratovania. Citrónová šťava je skvelým riešením – dokáže sa postarať o väčšinu baktérií vyskytujúcich sa v domácnosti. Rada na záver? Ak plánujete leštiť drevené povrchy, stavte na olivový olej. Je skutočným zázrakom.

Zadajte v košíku kód NARODENINY20 a ušetrite 20 % z celej objednávky.