Upcyklovanie – vytvorte zo starých vecí nové

Upcyklovanie – vytvorte zo starých vecí nové


Impulzívne nákupy. Slovné spojenie, ktoré si na vlastnej koži vyskúšalo mnoho z nás. Obchody dnes vynakladajú obrovské množstvo finančných prostriedkov na mapovanie nákupného správania svojich zákazníkov. Nehovoriac o tom, že obaly sú lákavé a je veľmi náročné im nepodľahnúť. Pri vstupe do obchodného centra máme pocit, že všetko potrebujeme.

Chystáme sa na nákup svetra a o chvíľu sa pristihneme pri kupovaní nového cestovného kufra. V šatníku sa nám potom hromadí množstvo nevyužitého oblečenia, ktoré po prinesení domov stratí svoje čaro. Ak nechcete hneď všetko vyhadzovať, zoznámte sa s upcyklovaním.

 

Vdýchnite veciam nový život

Hovorí sa, že upcyklovanie je lepšie ako recyklácia. Pri recyklácii sa stále zbavujeme nepotrebných vecí a spoliehame na technologické postupy pri triedení odpadu. Upcyklovanie však vydychuje veciam nový život. Predstavme si to nasledovne. V šatníku sa nám hromadia oversize košele a netušíme, čo s nimi spraviť. Do rúk chytíte nožnice, ihlu a niť a pretvoríte nepoužívanú košeľu na trendy košeľové šaty, ktoré sú jediné svojho druhu.

Upcyklovanie sa často skloňuje s oblečením. Jednoduchými trikmi môžete vdýchnuť nepotrebnému oblečeniu nový život a ušetríte na ďalších nákupoch trendy kúskoch. Navyše nevytvárate zbytočný odpad. Pravdou je, že upcyklovanie sa neobmedzuje len na váš šatník.

 

Upcyklovanie môže zmeniť celú vašu domácnosť

Malé sklenené poháre, v ktorých je možné kúpiť niektoré druhy jogurtov, môžete využiť na domáce tiramisu. Zo starého oblečenia zas jednoducho vytvoríte vankúše alebo iné bytové doplnky. Nepoužívané kvetináče premeníte na stojan na písacie potreby. Predstavivosti sa medze nekladú a je len na vás, ako nepotrebné veci v domácnosti využijete. Možnosťou je pustiť sa do tvorenia spolu so svojimi deťmi – zo starého oblečenia vytvoríte trendy oblečenie pre bábiky.

Upcyklovanie môže mať mnoho podôb. Okrem toho, že neprodukujete zbytočný odpad, získate i originálne kúsky do svojho šatníka alebo domácnosti.

Zadaj v košíku kód "VELKANOC30" a ušetríš 30 % z celej objednávky.