Ako obnoviť voskové obrúsky a vrecká BajaBee

Ako obnoviť voskové obrúsky a vrecká BajaBee


Na opravu voskových vreciek a obrúskov môžete použiť naše voskové včielky WorkerBee. Je to zmes včelieho vosku, živice a repkového oleja, ktorú používame pri výrobe.

Tieto robotnice vám poslúžia na obnovu vašich použitých voskových obrúskov a vreciek, ktoré stratili tvar a lepivosť. Jedno balenie WorkerBee vystačí na obnovenie troch XL obrúskov alebo šiestich obrúskov veľkosti M v závislosti od miery opotrebenia obrúskov.  Odporúčame začať najskôr s dvomi až tromi včielami, keď budete vidieť, že to nestačí, pridajte.

Ako prevoskovať voskové vrecko BajaBee

Návod:

Voskové obrúsky a vrecká môžete opraviť za pomoci žehličky alebo v rúre na pečenie.

Žehlička:

Pripravte si žehliacu dosku a prikryte ju starým uterákom alebo látkou (pre istotu). Na žehliacu dosku položte mastný papier a na neho obrúsok alebo vrecko BajaBee. Na BajaBee poukladajte WorkerBee včielky a prekryte druhým mastným papierom. Žehličku nastavte na stredný alebo vysoký stupeň a vypnite paru. Priložte žehličku na mastný papier a pozorujte ako sa WorkerBee včielky topia. Žehličkou rovnomerne rozžehlite vosk až po kraje látky. Voskový obrúsok chyťte za rohy a odlepte z mastných papierov. Ak opravujete vrecko, odlepte od seba obe steny vrecka a nechajte zatuhnúť 10 sekúnd. Pozor, aby sa vám nezlepili obe strany vrecka opäť dokopy. v takom prípade vrecko opätovne prežehlite cez mastný papier a postup opakujte. 
Video návody nájdete na našej FB stránke BajaBee - Návod ako obnoviť voskový obrúsok a Návod ako obnoviť voskové vrecko

Rúra na pečenie: 

Rozohrejte rúru na cca 80 °C. Na plech položte mastný papier, na papier položte obrúsok alebo vrecko BajaBee a rovnomerne rozložte WorkerBee včielky. Vložte do rúry a nechajte vosk úplne vpiť do látky. Potom opatrne vyberte ako pri postupe so žehličkou a nechajte vychladnúť 10 sekúnd. 
 

Zadajte v košíku kód NARODENINY20 a ušetrite 20 % z celej objednávky.