Ako používať voskové obrúsky a vrecká BajaBee?

Ako používať voskové obrúsky a vrecká BajaBee?


Voskové obrúsky a vrecká BajaBee slúžia ako konzervant potravín. Zabaľte pečivo, syry, zeleninu, ovocie alebo si zabaľte desiatu a vezmite so sebou do prírody.

 

Čo baliť do BajaBee?

Voskové obrúsky a vrecká sú po rozbalení pripravene vám slúžiť. Iba ich vytiahnite z obalu a zabaľte potraviny a uskladnite na kuchynskej linke alebo v chladničke.

Odporúčame baliť chlieb, rožky, vianočku a iné "suché" pečivo bez plnky alebo džemu.
Ak by ste si chceli zabaliť svoj obľúbený moravsky koláčik alebo šišku, nechajte ich zabalene maximálne tri dni, inak sa môže stáť, že chytia pleseň, pretože sú vlhkejšie.

 

 

BajaBee sú skvelý obal aj na syry a zeleninu. Určite ste si už kúpili syr, ktorý mal po krajoch tvrdú vrstvu. Tá vrstva bola z vosku a chránila cely bochník syra pred vysušením a stvrdnutím.
Rovnako ako táto vosková vrstva chránia syr aj voskové obrúsky. Vytvoria syru dokonale prostredie, aby mohol dýchať ale neoschol.

 

 

Ak máte radi zeleninu a chcete, aby vydržala čo najdlhšie, zabaľte ju do BajaBee a uchovajte v chladničke. Nepreháňam, keď napíšem, že vydrží aj 4-krat dlhšie ako len voľne položená v spodnom "šuflíčku" v chladničke.
BajaBee môžete rovnako použiť na zabalenie ovocia alebo prikrytie misky so zvyšným jedlom. My si balíme do obrúskov aj desiatu. Ušetríme tak servítky a mikroténové sáčky a nemusíme potom odliepať vlhkú nalepenú servítku z lepenca.

 

 

 

Čo nebaliť do BajaBee

Do BajaBee by ste nemali baliť teplé potraviny ani mastné pečivo, pretože by sa mohli zapariť a rýchlo splesnieť. Do BajaBee nebaľte surové mäso ani ryby. Nachytali by sa na ne choroboplodne baktérie zo surového masa, ktoré by ste nezmyli. Voskové obrúsky sú porézny materiál, ktorý sa nemôže umývať v horúcej vode.

 

Starostlivosť o BajaBee

Keď z BajaBee vyberiete potravinu, obrúsok alebo vrecko vyprášte z omrviniek. Môžete umyť vo vlažnej vode s luffou a troškou eco saponátu. Nechajte voľne vysušiť a môžete opäť baliť.

 

 

Ako na to?

Obrúsky a vrecká BajaBee majú prirodzenú lepivú schopnosť, stačí iba teplom rúk jemne pritlačiť obrúsok. Z vrecka vytlačíte vzduch a zaviniete.
Aby voskové obrúsky potraviny správne zakonzervovali je potrebne ich obaliť celé, aby sa k nim nedostal vzduch. V opačnom prípade neplnia svoju funkciu dokonale.
Baleniu zdar :)

Zadajte v košíku kód NARODENINY20 a ušetrite 20 % z celej objednávky.