Ako sa starať o voskové obrúsky a vrecká?

Ako sa starať o voskové obrúsky a vrecká?


Voskové obrúsky a vrecká BajaBee sú vyrobené z včelieho vosku, živice, repkového oleja a 100 % bavlnenej látky. Všetko roztopíme, zmiešame dokopy a zapracujeme do látky. Tento proces môže vzniknúť iba pri teplote nad cca 70°C. Včelí vosk sa začína topiť pri teplote 65°C a živica je úplne tekutá pri 80°C.
Voskové obrúsky ani vrecká sa preto nemôžu umývať v umývačke riadu, pretože by sa hmota začala roztápať. Obrúsky aj vrecká umývajte iba v studenej vode.

ako umyvat voskove obrusky    

Môžete použiť aj eco saponát a niekedy ich stačí len vyprášiť z omrviniek. Voskové vrecko nemusíte vyvraciať na rub. Postačí, keď napustíte do neho vodu, necháte chvíľu odmáčať omrvinky, vypláchnete a vytriete hubkou.
Mokré voskové obaly nechajte voľne vysušiť a znovu používajte.  
Voskové obrúsky a vrecká chráňte pred priamym slnkom a neskladujte ich pri zdrojoch tepla.

voskovy obrusok na prikrytie dzbanu  

Voskové obaly využívame stále. Najčastejšie na balenie pečiva ale aj na balenie syra a zeleniny a v neposlednom rade na zabalenie desiaty, keď ideme na výlet.
Ak chcete, aby vám voskové obaly vydržali čo najdlhšie, starajte sa o ne dôkladne. My používame už rok tie isté voskové obrúsky ale priznám sa, že by ich bolo treba už pomaličky nastrihať do kompostu alebo použiť na podkúrku. Áno, správne čítate, môžete ich použiť ako pevný podpaľovač napríklad aj do grilu. Veľmi dobre horia :)

 

Zadaj v košíku kód "VELKANOC30" a ušetríš 30 % z celej objednávky.