Obrúsky z včelieho vosku: cesta, ako svoju domácnosť oslobodiť od plastov

Obrúsky z včelieho vosku: cesta, ako svoju domácnosť oslobodiť od plastov


Zbytočné plasty na nás v dnešnej dobe číhajú na každom kroku. Zvykli sme si na ne, pretože robia náš život jednoduchším. Nemusíme myslieť na to, ako zabalíme potraviny alebo kozmetické produkty - jednoducho si ich kúpime v obale na jedno použitie. Stav našej prírody nám však zas a znova pripomína, že táto cesta vedie do pekiel v podobe znečisteného životného prostredia. Priznajme si to - nik z nás sa necíti komfortne medzi tonami odpadu. Je to však opäť príroda, ktorá má pre nás v balení potravín odpoveď. Ak ešte nepoznáte obrúsky z včelieho vosku, naše nasledujúce riadky sú určené priamo pre vás.

 

Voskové obrúsky a vrecká - čo to je a na čo sa používajú

Včely majú pre naše životné prostredie obrovský význam. Mnoho zdrojov sa zhoduje, že stoja za produkciou viac ako 80% rastlinnej stravy, ktorú konzumujeme. Áno, čítate správne. Včely sú dôležitým článkom v reťazci produkcie. Sú opeľovačmi.
Okrem toho však vytvárajú aj množstvo produktov, ktoré majú pre človeka kľúčový význam. Každý z nás si okamžite spomenie na med a jeho liečivé účinky. Menej známym je však i včelí vosk, ktorý získava silné postavenie ako obalový materiál. Obrúsky z včelieho vosku sú prírodným produktom, ktorý môžete jednoducho využiť na balenie potravín a mnohých ďalších vecí. Nepochybujeme, že vo vašej domácnosti objavia svoje uplatnenie. Včelí obrúsok stačí jednoducho nahriať rukami a svojím tvarom sa okamžite prispôsobí akejkoľvek nádobe, ktorú potrebujete zakryť. Rovnako efektívne ho môžete použiť aj na zabalenie potravín do práce alebo školy.

 

 

Kľúčovou výhodou je, že voskové obrúsky a vrecká môžete používať opakovane

Je to jednoduché. Po použití voskové obaly umyjete v studenej vode s troškou eco saponátu a jemnou hubkou, necháte vysušiť a používate ďalej. Ak sa vosková vrstva zoderie, stačí obrúsok alebo vrecko prevoskovať voskovými včeličkami WorkerBee a budú ako nové. A čo sa stane až splnia svoj účel? Jednoducho ich skompostujete alebo použijete ako pevný podpaľovač a opäť nevzniká zbytočný odpad. 

 

Zadaj v košíku kód "VELKANOC30" a ušetríš 30 % z celej objednávky.