Prečo by každá domácnosť mala mať pár voskových obrúskov BajaBee?

Prečo by každá domácnosť mala mať pár voskových obrúskov BajaBee?


Voskové obrúsky boli navrhnuté na to, aby uchovali potraviny dlhšie čerstvé a tak sa zamedzilo vyhadzovaniu potravín v domácnostiach. Inými slovami, aby sa neplytvalo potravinami. Máme na to aj často používaný výraz “food waste” alebo “food loss”.     

Voskové obrúsky uchovávajú jedlo čerstvé dlhšiu dobu. Asi sa pýtate ako je to možné? 

Majú unikátne vlastnosti, ktoré im dodávajú jednotlivé zložky. Poďme si ich teda predstaviť. Voskové obrúsky sa nazývajú aj beeswax wraps, pretože základnou zložkou je včelí vosk. 

  •  
  • Včelí vosk má konzervačné, antibakteriálne a antimykotické vlastnosti. Zabezpečuje tiež vodeodolnosť obrúskov. Už naši predkovia balili potraviny do voskového plátna.
  • Ďalšou zložkou je prírodná živica. Dodáva voskovým obrúskom schopnosť dobre držať tvar, tvrdosť a prirodzenú lepivosť. Podobne ako včelí vosk má antibakteriálne a antimykotické vlastnosti.
  • Dôležitý je aj repkový olej, ktorý zabezpečuje flexibilnosť. Voskové obaly BajaBee obsahujú iba repkový olej a žiadny iný, pretože je veľmi stabilný proti oxidácii a zatuchnutiu. 

Rozpustením týchto troch zložiek získame tekutú hmotu, ktorú následne zapúšťame do 100 % bavlnenej látky.  

repkový olej  

Látka, ktorú používame má certifikát STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Je to certifikát, ktorý udeľuje asociácia OEKO-TEX®. Znamená to, že látka uspela v teste s pozitívnym výsledkom vo viac ako 100 parametroch dôležitých pre zdravie človeka.  Na záver je dôležitý aj obal pre voskové obrúsky. Navrhli sme "protiobchytkávací" obal, takže sa nestane, že by ich niekto v obchode ocapkal alebo sa na ne niečo nalepilo. Je vyrobený v recyklovaného papiera.

bajabee voskove obaly

Tím BajaBee.

Zadajte v košíku kód NARODENINY20 a ušetrite 20 % z celej objednávky.